"Posielam pozdrav šedinám"

     "Posielam pozdrav šedinám a vráskam..." takto zneli úvodné slová z príhovoru, ktorým riaditeľka MŠ otvorila vystúpenie s posedením pre babičky a dedkov, ktoré sa konalo 27. októbra 2014 v Koprivnici. 
     Mesiac október je mesiac úcty k starším a tak ani my v Koprivnici nezabúdame na svoje babičky a deduškov. Aj tento rok deti z MŠ pod vedením svojich učiteliek pripravili program, ktorým chceli potešiť svojich starých rodičov.
     Pri slovách Modlitbičiek za starých rodičov, ktoré zneli zo všetkých detských úst i srdiečok vypadla aj nejedna slza dojatia. Pesničky a scénka o "Pampúšikovi" vyčarili opäť úsmev na tvárach našich starkých. Zaslúžia si slová úprimnej vďaky, veľkej úcty i uznania, za všetko čo  pre svoje deti, ale hlavne vnúčence robia.
Vďaka za ich pracujúce ruky, ktoré vždy ochotne pomôžu a pokiaľ vládať budú, tak neprestanú a pracovať budú až po hrob.
Vďaka za ubolené nohy, ktoré vždy idú kam treba. My vieme, že prešli už mnoho a veríme, že dôjdu raz aj do neba.
Vďaka za uvädnuté pery, nech na nich úsmev nikdy nezhasne, nech dobré rady nám z nich stále znejú vždy jasne.
     Slová vďaky pridal aj pán starosta, ktorý sa po vystúpení detí prihovoril starým rodičom a zaželal im hlavne zdravie a Božie požehnanie. Po príhovore nasledovalo menšie pohostenie pri chutných kysnutých koláčoch, ktoré napiekli šikovné mamičky detí z MŠ a pri dobrom víne, čaji či kávičke. Ako darček a takú milú spomienku na tento deň dostali starkí podnosy pod šálky vyrobené servitkovou technikou. V rámci posedenia bola aj tvorivá chvíľa starých rodičov a ich vnúčat, kde spolu vyrábali cestovinové obrázky a musím konštatovať, že boli naozaj veľmi pekné. 
     A na záver ešte pozdrav krátky: 
"Posielam pozdrav šedinám a vráskam,
tváram, na ktoré riadky písal čas.
Kiež posilní Vás Ježiš, večná láska,
kiež Trojjediný Pán Boh žehná Vás!" 
 
 
         Mgr. Slávka Jurková
              riaditeľka MŠ